Levizja-Besa-Logo

Të zënë në panik, veçmas pas bashkëpunimit të lidhur mes Aleancës për Shqiptarët dhe Lëvizjes BESA, që është shenjë se as LSDM-ja nuk i shpëton dot më kriminelët e BDI-së, kundërshtarët tanë politikë tashmë e kanë zgjeruar paletën e sulmeve ndaj nesh, duke u shërbyer jo vetëm me shpifje dhe insinuata, por edhe duke bërë fitne klasike, që kjo t’u shkojë në favor për raundin e dytë të zgjedhjeve lokale.

Në këtë mënyrë sot në një portal (http://ain-online.com/kush-jane-mjekrrat-o-ti-bilall-afrim-e-ti-o-zeqirja-foto1) doli me një shkrim për gjoja përçarje në Lëvizjen BESA,duke ushqyer urrejtje mbi baza fetare. Përveç që bëhet fjalë për një sajim klasik, për të cilin portali në fjalë do të paditet në Prokurorinë Publike, ky “lajm” shfaq tendencën dashakeqe të BDI-së që, përmes ndezjes së përçarjes, të shpëtojë nga humbja.

Përkundër kësaj, BESA është e sigurt se në asnjë rast dhe kurrë nuk do të ndodhë që enveristët e BDI-së të kujdesen më shumë se ne për përkatësinë religjioze të shqiptarëve të Maqedonisë. Ne nuk i ndajmë besimtarët në “me mjekra” e “pa mjekra”, siç nuk i ndajmë njerëzit edhe në “fetarë” dhe “jofetarë”. Ajo është e drejtë e secilit dhe ne as nuk i përzihemi dikujt e as nuk dëshirojmë të na përzihet dikush në këtë të drejtë dhe përcaktim.

Shkup, 21.10.2017
Lëvizja BESA – Shkup