Shkrime

 • gb8w1uq9xsym7dvgkghndl

  RIDEFINIMI i institucioneve kulturore në Maqedoni

  Aktivitete, Lajme, Shkrime 30.10.2016

  Shkruan: Afet Jashari, anëtar i Departamentit të Kulturës në Lëvizjen BESA Në Maqedoni, kudo që të udhëtosh, has në dallime të mëdha, qoftë etnike ose edhe fetare. Ky diversitet është krijuar gjatë historisë së këtij vendi. Por, kur flasim për një diversitet kulturor në institucionet e kulturës në Maqedoni, atëherë […]

   
 • blerim-sejdiu

  Të mbrojmë Kushtetutën nga Gjykata Kushtetuese

  Lajme, Shkrime 21.03.2016

  Shkruan: Blerim SEJDIU Javën e kaluar, ishim dëshmitar të ngjarjeve dhe cirkut politik që ndodhi dhe është duke ndodhur me institucionin më të lartë gjyqësor në Maqedoni, me kalanë mbrojtëse të Kushtetutës së një shteti, pra, me Gjykatën Kushtetuese. Çfar është duke ndodhur me Gjykatën Kushtetuese? Përse mu në këtë […]

   
 • 12642577_10153984753793324_5024882042498208081_n

  Avokati i djallit

  Lajme, Shkrime 21.03.2016

  Zeqirija IBRAHIMI Ata janë supermenët e përgjigjeve dhe justifikimeve. Sepse synimi i tyre nuk është të prodhojnë të vërteta, por vetëm të prodhojnë argumente që ashtu të mashtrohet dëgjuesi. Njësoj si Avokati i Djallit, i cili prodhonte argumente vetëm t’i fitojë rastet e jo që të respektohet drejtësia dhe njësoj […]

   
 • Zeko161

  Sot protestojnë politikanët e këqij që ta bien ujkun n’torishtë

  Shkrime 03.03.2016

  Sot protestojnë politikanët e këqij që ta bien ujkun n’torishtë, ndërsa ne do të protestojmë në zgjedhjet e ardhshme kundër tyre Lexova dje se këta të partisë shqiptare që po bie nga pushteti paskan bërë thirrje për protestë sot para Komunës së Butelit dhe kjo më bëri përshtypje që ta […]

   
 • Zeko161

  ZEQIRIJA IBRAHIMI: PROTESTO MË 5 QERSHOR KUNDËR KRYQIT TË ALI AHMETIT NË BUTEL!

  Lajme, Shkrime 29.02.2016

    I dashur shqiptar i Shkupit, por edhe gjithkund kah je në Maqedoni, po shoh se disa njerëz sot po na ftojnë që ne shkupjanët të dalim kundër vendosjes së një kryqi në Komunën e Butelit. I pashë madje se si disa politikanë qyqarë paskan dalë aty te Kryqi i […]

   
 • Zeko161

  EDHE PAS TITOS, TITO!

  Shkrime 20.02.2016

  Shkruan: Zeqirija Ibrahimi Unë vitin e ardhshëm do të jem 40 vjeç, ndërsa nipi im pas dy ditëve i mbush 15-të. Ai është i lindur në vitin 2001, pak ditë pasi kishin filluar luftimet. Dhe, u ndalëm një ditë me nipin tim ta analizojmë se kush ka jetuar ose kush […]

   
 • 11033923_1661741907444823_4900321215145837294_n

  “Enver Hoxha, tungjatjeta!”…

  Lajme, Shkrime 07.12.2015

  Zeqirija IBRAHIMI Ishte viti 1972. Presidenti amerikan Richard Nixon e vizitoi Kinën, ku u prit nga kryetari kinez Mao Ce Dun. Ky lajm e tronditi Enver Hoxhën. Pas kësaj filloi ftohja e marrëdhënieve Shqipëri-Kinë, derisa ato u ndërprenë përfundimisht më 1978. Dhe, pas kësaj prishjeje marrëdhëniesh, ndonëse shqiptarët pranonin nga […]

   
 • 11033923_1661741907444823_4900321215145837294_n

  Marrëveshja e re si dielli i muzgut

  Shkrime 19.11.2015

  Zeqirija IBRAHIMI Këto ditë në opinion BDI-ja po e aktualizon një ide pastër elektorale, për gjoja imponimin e një marrëveshje të re, që qenka si Marrëveshja e Ohrit. Një herë duhet ta themi hapur e pa doreza se kur nuk na ka ngrohur dielli i mëngjesit, askush më nuk shpreson […]

   
 • Zeqirija_Ibrahimi_637891663

  Përçarje për liri

  Shkrime 28.09.2015

  Shkruan: Zeqirija IBRAHIMI Pasi që hebrenjtë, që kishin vajtur ne Egjipt me Jakobin (Jakubin) me ftesë të Jusufit (Josifit), i kishin bërë disa shekuj atje, me ardhjen në pushtet të faraonëve, ata u detyruan të bëhen skllevër të Faraonit pa asnjë të drejtë elementare njerëzore. Prandaj Perëndia e dërgoi Musain […]

   
 • afet_629061623

  Komunat shqiptare nuk themeluan asnjë institucion kulturor

  Shkrime 24.09.2015

  AFET JASHARI Maqedonia, shteti i cili ne vitin 1991 u nda nga ish Jugosllavia , është vendi që në fillim para botës u tregua se i  respekton dhe  avanson të drejtat e të gjithëve pa dallim. Gjatë vitit 2001 me paraqitjen e konfliktit dhe me kërkesen e vazhdueshme të shqiptarëve […]