Dokumente

 • levizja-besa

  Shkolla e Nerezit të epërm është pasqyrim i zymtë i qeverisë VMRO – BDI

  Dokumente, Lajme 10.10.2016

  Vetëm disa metra larg projektit megaloman të Qeverisë VMRO – BDI “Makedonsko Etno Sello” gjendet shkolla fillore e Nerezit të Epërm. Kushtet në të cilat mësojnë nxënësit janë si në kohën e gurit falë neglizhencës të VMRO – BDI, e sidomos për shkak të impotencës të subjektit shqiptar, BDI që […]

   
 • dap1

  Lëvizja BESA: Pushteti VMRO – BDI zhvat dhe kontrollon bizneset shqiptare

  Dokumente, Lajme 24.06.2016

  Në mozaikun e padrejtësive që u bëhen shqiptarëve të Maqedonisë është pa dyshim edhe Drejtoria e të Ardhurave Publike. Megjithëse është institucion shumë i rëndësishëm për qytetarët e Maqedonisë, ai vazhdon me diskriminimet ndaj bizneseve shqiptare, por edhe ndaj qytetarëve të rëndomtë. Siç dihet botërisht, bizneset shqiptare shpeshherë janë pre […]

   
 • Levizja-Besa-Logo

  Lëvizja BESA: Të zgjidhet çështja e 22 policëve shqiptarë

  Dokumente, Lajme 17.06.2016

  Në kohën kur Maqedonia është bërë atdhe i diskriminimit të shqiptarëve dhe nuk është habi që kjo po shprehet edhe në sektorin e punëve të brendshme. Këtë e dëshmon më së miri konkursi i fundit i hapur nga MPB-ja, ku edhe – përkundër faktit që 22 policët shqiptar i përfunduan […]

   
 • Platforma e të ardhmes “RIDEFINIMI”

  Dokumente 15.04.2015

  Duke u nisur nga fakti se Republika e Maqedonisë edhe pas një çerek shekulli pavarësie, në mungesë të konsensusit interetnik dhe intraetnik për rregullimin e brendshëm shtetëror, i cili e pengon realizimin e orientimeve strategjike të vendit, siç është anëtarësimi në NATO dhe BE, ka vazhduar të prodhojë kështu krizë […]

   
 • Platforma “Edhe shqiptarët pa hipoteka”

  Dokumente 27.02.2015

  Drejtuar: Zoran Zaev, kryetar i LSDM-së Secilit politikan ose institucion tjetër që ka të dhëna për hipotekat e politikanëve shqiptarë Platforma “Edhe shqiptarët pa hipoteka” Ne, të poshtënënshkruarit – organizata politike, organizata joqeveritare, si dhe persona publikë, të tubuar nën platformën “Edhe shqiptarët pa hipoteka”, të gjendur para momentit historik, […]